Followers

06 Julai 2009

Mencari laptop baru......5hb 7 09

ahad aku jalan2 nak cari laptop baru

sebelum bergerak, kul 3 petang aku makan roti Boom, N makan roti arab

Dengan air nescafe kulafa bistro..sedap2

lepas tu aku ke plaza alam sentral cari laptop, malas nak gi low yat jauh2, harga lebih kurang sama je... klu korang nak tahu, laptop skrg harga murah2.


aku beli jam ni , kat tingkat atas sekali, saja utk pasang alarm, hp aku alam slow.
kali ni kalau tak dgr gak, aku tak tau la, kena upah bomba pancut air la hari2.


ade plak si lembu ni, tapi aku tak beli


pingu pun ade,wakakakakakaka.........!!!


setelah berpusing2 berjam jam lamanya, dapat la cari laptop baru yg sesuai.
Acer 2930 12 inci = RM 2299

Dapat free:
  1. mouse pad
  2. mouse
  3. Arabic keyboard sticker
  4. printer
  5. headphone
  6. cleaner
  7. keyboard protector
  8. lock
  9. usb hub
  10. bag
ok kan?
yang jual tu budak laki uitm, amik deg mechanical ..haha budak mechanical buat part time jual pc.aku plak kena ajar dia camna nak tgk properties,
sampai dia buat ayat "terima kasih bang sebab ajar saya".
adoi skema..tapi klu dia ikhlas takpela..tapi klu dia perli,haha lantak la.
lagipunaku ikhlas nak ajar dia, lagi pun dia baru 3 hari keje. apa2pun okla layanan dia.

tak macam promoter perempuan kedai lain, org tgk laptop, dah pandang2 pelik, pastu cakap pun berlagak, "nak spec apa?(dengan nada yg menyakitkan hati)" ingat aku buta it ke. tak mampu ke.
aku tahu la aku pakai selipar jepun, pakai tshirt antioni je...
ko tu keje promoter, tak boleh berlagak, kena jaga adab sopan sikit.

dah dapat laptop tu, siap install windows,
tapi bila aku bawa balik, install antivirus, terus detect virus, abis semua file exe kena virus.
terus aku format balik, sebab file system pun dah kena, external hard disk aku pun kena!, klu delete nanti takleh masuk windows gak.

sampai 6 pagi aku buat, sambil chatting.
akhirnye siap gak laptop baru sepupu N ni, bukan laptop aku, aku cuma tolong pilihkan je,hahaha


Gambar hiasan...sori tak amik gambo selipar,waakakakakkaa

kesimpulanya:
  1. jgn jadi promoter kalau kurang adab
  2. carila laptop 12 in. kalau 10 in, takde cd room, pastu pakai atom, klu 14 in, standard size laptop lama2, besar, berat. 12 in terbaik.
  3. sapa yg nak buat part timejual pc , boleh try kat plaza alam sentral.
  4. jgn menilai org dari luaran.


Catat Ulasan