Followers

26 Jun 2009

12 Jam Memancing di Teluk Bayu 26hb 06 2009


Umpan yang Digunakan, namanya umpun2 ye..
rm 5 sebungkus kat batu lintang
faiz geli nak pegang umpan ni..terpaksa aku pasangkan

kat jeti, time tunggu bot, tgk nelayan2 yang sedang mengasingkan grade2 udang
Jam 10 malam mula memancing

ayah ku berjaya menaikkan seekor ikan duri sebesar lengan(lengan budak)

belut laut yang telah dinaikkan oleh adik ku(faiz)
yang telah membuatkannya fobia+Geli.
disebabkan semua geli nak sentuh, potong tali terus!

bosan punya pasal, abah dan adik dah tido, aku stop mancing, pastu siang ikan2,
sebab klu bawa balik, mak takmau siang ikan mancing.
so siang siap2..

matahari naik

abah yang baru bangun tido time subuh

abah sambung memancing

start mancing semula

faiz yang baru tido kepenatan

hasil dari pompang paktam

mengayak udang(mengasingkan udang dan sampah)


jam 9 pagi , dapat Ikan besar(ikan penutup), guna udang hidup,
dalam byk2 pancing, pancing rm15 yang dapat ikan ni,
nasib baik tak patah.

hasil memancing, dan udang dari pompang(sejenis pukat udang)
Balik jam 10 pagi
Video aksi MENAIKKAN IKAN dibawah

6 ulasan:

*GB* berkata...

Salute!

:)

Natasha berkata...

faz... oo faz... umpun2 tu apa? pasaipa mak ang takmau siang ikan pancing?

kalau kat penang... pompang tu maksud dia sembang deraih... hahahhaha

dekkai berkata...

geli aku tgk umpan tuh! apatah lg belut! tp aku mkn belut TT__TT

Ladyjuliet berkata...

wowow... not bad ek fazz.. dpt jgk ikan wktu2 pagi.. Lady suke tgk org memancing.. bestzz.. but dat BELUTZZ tu!!! OMG!! mntk ampunnzz.. geliiii...

fazrin2211 berkata...

natasha - mak aku geli..hahaha, tapi ikan kat pasar dia mau plak siang

dekkai - umpan tu la org duk mancing ikan besar

lady - mancing cari 10 malam sampai 10 pagi tak tido,,hahaha, pagi baru dapat ikan, betulla org kata rezeki waktu pagi

Kaknab berkata...

bestlah faz bagi info sikit, dan rekemenlah bot boat yang kaknab boleh sewa nanti kalau pi di telok bayu.