Followers

28 Mac 2009

Duit MALAYA 1941



duit lama ni je ada dalam simpanan aku, tapi pelik, kenapa brunei ada dalam ni? kalau korang perasan la, pic yg bawah ni(klik utk besarkan).

5 ulasan:

bErAkit kE LaNgit berkata...

sebab BRUNEI juga termasuk dalam negeri selat bersekutu, rujuk buku sejarah tingkatan 2 ... sekian, terima kasey ,,,

an2raya berkata...

hahaha detail tu

Natasha berkata...

awat la bangang sgt budak ni! ishhh... konpem tidoq dlm kelas dulu!

an2raya berkata...

aku tau sket2, tapi aku nak detail, kenapa dia tak terus masuk dalam malaysia

Natasha berkata...

well... they gave reason tak sehaluan... but for me... sultan brunei is smart! depa kaya minyak... kalau join malaysia... all the profit will be distributed to the whole malaysia.. if not it remains within them... lol... anyways... kalau nak tau detail just google up kronologi perlembagaan malaysia 1963..